Een auto kopen? Dit is wat je moet weten!

Wanneer je een auto gaat kopen, gaat er een wereld voor je open. Het aanbod is zelfs zo groot, dat je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen. Op het internet kun je natuurlijk op verschillende plaatsen terecht, maar ook bij de autodealers in je buurt, zoals bij de autodealer in Emmen, is het aanbod vaak enorm. Het is dan ook belangrijk dat je voordat je jouw zoektocht begint, goed weet wat je exact wilt.

Oriëntatiefase

Misschien wel het leukste onderdeel, maar ook direct het meest intensieve, is het orienteren. Wat wil je eigenlijk kopen? Wat is je budget? Ben je op zoek naar een tweedehands model of ga je liever een nieuw model direct van de dealer bestellen? Zoek naar merken en modellen die jou aanspreken. En kijk ook alvast welke kleur je het meest bevalt. Zo kun je al heel snel je selectie inkrimpen. Daarnaast kun je zoeken op bouwjaar en brandstof. Ook met deze zoekgegevens krijg je een veel gerichter aanbod. Als je uiteindelijk weet wat je wilt, zoek je gericht op die modellen en kun je natuurlijk dealers en autobedrijven in de buurt een bezoekje brengen.

Kijk en vergelijk

Heb je online een auto gevonden die jou aanspreekt, dan is het niet verstandig direct daar als een malle achteraan te gaan. Beter is om eerst vergelijkende modellen te bekijken. Zo weet je of de prijs een beetje reëel is. Daarnaast kun je ook eens zoeken naar reviews en recensies. Wat vinden anderen van dit model? Wat zijn de voor- en nadelen? Op die manier heb je een compleet beeld en kun je een afspraak maken om de auto ‘live’ te gaan zien. 

Proefrit

Heb je een auto gevonden die aan al je eisen voldoet? Vraag dan altijd om een proefrit. Zo kun je de auto echt even voelen. Neem ook even een stukje snelweg mee, indien mogelijk. Zo weet je ook hoe de auto rijdt bij hoge snelheid. Vraag na de proefrit ook altijd even naar de onderhoudshistorie. Het is prettig om te weten of grote reparaties recent zijn uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je binnenkort niet de distributieriem hoeft te vervangen of een andere grote kostenpost voor de kiezen krijgt.

Overgaan tot aankoop

Wanneer je de auto van je dromen gevonden hebt, kun je de koop gaan sluiten. Vaak kun je over de prijs nog wel wat onderhandelen. Wil de dealer niets van de prijs afdoen, overleg dan een gratis onderhoudsbeurt of zorg voor extra garantie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *