De stoomketel, een product met traditie van Kuiper en Zonen BV

De stoomketel heeft niet alleen een lange geschiedenis, hij bewijst ook tot op de dag van vandaag nog zijn diensten op uiterst betrouwbare wijze. De manier waarop het werkt is vrij eenvoudig uit te leggen. Het is een volledig gesloten vat dat wordt verwarmd. De resulterende stoom wordt vervolgens gebruikt voor verwarmings- of bedrijfsdoeleinden. Kuiper en Zonen BV is een internationaal opererend bedrijf met jarenlange ervaring. Het werd opgericht in 1918. Hun knowhow is ook buiten de landsgrenzen bekend en vele internationale klanten waarderen dan ook de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de stoomketels.

Welke soorten stoomketels zijn er eigenlijk?

Als je besluit een stoomketel te kopen, heb je een uitgebreide keuze. Er zijn veel verschillende soorten en elk daarvan wordt gebruikt voor specifieke toepassingen. Het bekendste voorbeeld is ongetwijfeld de klassieke drietreksketel of ook wel shell boiler genoemd als hogedrukstoomketel. Dit kan enorme kracht ontwikkelen en werkt dus zeer effectief. Voor hogere werkdrukken is er de waterpijpketel als technologisch alternatief. Als de bouw van een schoorsteen niet mogelijk is, kun je ook kiezen voor een elektrische stoomketel. Vooral in landen met zeer lage energiekosten is de aanschaf van deze stoomketel meer dan de moeite waard. Voor kleinere hoeveelheden stoom kiezen vele bedrijven vaak voor de snelstoom generator. Die maakt grote indruk met zijn enorme economische efficiƫntie.

Voor speciale toepassingen zijn er ook stoomketels met natuurlijke circulatie en stoomgeneratoren. Evenals stoomketels voor de terugwinning van afvalwarmte van technologische processen. Dankzij een uitgebreide jarenlange expertise kan er voor elke klant de juiste ketel worden gevonden in een uitgebreid assortiment. Kuiper en Zonen BV installeert niet alleen individuele ketels, maar stellen ook volledige installaties in bedrijf. De producten staan voor duurzaamheid en uitstekende kwaliteit. Als je besluit een stoomketel te kopen, neem dan zeker met de professionals van dit bedrijf op om te informeren naar de mogelijkheden. Ze staan met raad en daad voor je klaar.

Ook voor (tijdelijke) huur

Het kan voorkomen dat je tijdelijk voorzien moet worden van stoom, warm of zelfs heet water. Omdat het een tijdelijke voorziening moet zijn, is het overbodig om een stoomketel te kopen. Tijdelijk een stoomketel huren is dan een betere oplossing. Ook in die situatie ben je bij hen aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *