Een nieuwe motor kopen? Vergeet hier niet op te letten!

Heeft u onlangs uw motorrijbewijs gehaald en bent u van plan om een motor aan te schaffen? Dan komen daar natuurlijk een heleboel zaken bij kijken, zoals de zoektocht naar de motor zelf en het afsluiten van een motorverzekering. Maar waar moet u nu precies op letten wanneer u een deze koopt? wij geven u een aantal tips.

1. bepaal het budget en welke motor u wilt

Voordat u daadwerkelijk op zoek gaat naar een motor, is het belangrijk dat u voor uzelf beslist hoeveel u ongeveer maximaal uit wilt geven aan de motor en wat voor merk en model u graag wilt kopen. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of u op zoek gaat naar een nieuwe motor of een tweedehands. Op deze manier kunt u uw zoektocht gericht beginnen, en hoeft u alleen maar te zoeken naar bepaalde typen motoren in een bepaalde prijsklasse. Zo verfijnt u uw zoekresultaten enorm, en wordt het zoeken van de perfecte motor al meteen een stuk gemakkelijker.

motor

2. Controleer de staat

Wanneer u ervoor kiest om op zoek te gaan naar een tweedehands motor, is het natuurlijk belangrijk dat deze in goede staat is. Heeft u er eentje op het oog die u misschien wel zo willen kopen? Maar dan eens een afspraak met de verkoper om de motor te bekijken en een proefrit te maken. Heeft u zelf nog niet eerder een motor gehad of weet u weinig van motoren? Dan is het handig om een ander persoon mee te nemen naar de afspraak die wel veel van motoren weet, zodat u zeker weet dat deze persoon de staat van de motor kan controleren. Zorg ervoor dat u zowel let op de buitenkant, dus bijvoorbeeld of de lak in goede staat is, als de onderdelen. Maak daarnaast eens een testrit, zodat u zeker weet of de motor nog helemaal goed rijdt en of u zelf ook fijn rijdt.

3. Een verzekering afsluiten

Heeft u de perfecte motor gevonden die aan al uw wensen en eisen voldoet? Dan kunt u waarschijnlijk niet wachten om er voor het eerst op te rijden. Voordat u dit doet, moet de echter de motor verzekeren. U dient namelijk een verplichte WA-verzekering af te sluiten voor u op de motor stapt, anders riskeert u niet alleen kosten aan schade, maar ook forse boetes. Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering afsluiten, die meer vergoedt dan alleen de basisverzekering. Maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze, de WA-verzekering is immers de enige verplichte verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *