Blijft Verstappen bij Red Bull Racing?

We zijn nu bijna halverwege het Formule 1 seizoen van 2019, na 9 van de 21 races staat Max Verstappen op de derde plek in het kampioenschap. Echter is de voorsprong op Sebastian Vettel en Charles Leclerc minimaal en de achterstand op de huidige leider Lewis Hamilton groot. Veel fans hadden veel meer van Red Bull maar ook Ferrari verwacht. Mercedes was tijdens de eerste Grand Prix’s vaak oppermachtig en hierdoor waren veel races echt saai om naar te kijken, dit mag toch niet bij de hoogste raceklasse? Omdat Verstappen als een zeer groot talent beschouwd wordt, gaan de verhalen over een overstap naar het team van Mercedes weer rond in de wandelgangen, maar moet hij niet gewoon bij Red Bull blijven?

Red Bull in 2019

Voor het seizoen waren de verwachtingen van Red Bull hoog. Red Bull had de voorgaande jaren altijd het beste chassis en werd het tegengehouden door de minder krachtige Renault Motor, met de overstap naar Honda en de verhalen over de ontwikkeling van een sterke motor die rond gingen in de winter hoopten veel fans dat Red Bull vanaf de eerste race mee kon gaan strijden om de overwinning. Tijdens de wintertest bleek echter al dat ze wel wat achterliepen op de concurrenten. Hoewel Verstappen sterk begon met een derde plaats in Australië kon het nooit echt meevechten op de overwinning, ook niet in de races die daarop volgde. Dat Verstappen derde staat heeft ook mede te maken met sommige strategische keuzes van Ferrari dat hun beide coureurs erg veel punten gekost heeft. Als je kijkt naar de andere Red Bull coureur, Pierre Gasly, kan je zien waar de Red Bull ongeveer staat. De hoogste notering van Gasly is de P5 in Monaco, Gasly is zelfs al een aantal keren buiten de punten gevallen en dit kan bij een team als Red Bull Racing echt niet. Verstappen is tijdens de eerste races nooit lager geëindigd als 5e en haalt daarom ook het maximale uit de auto. En toen kwam de GP van Oostenrijk, waar er vooraf weinig van Red Bull werd verwacht pakte Max Verstappen met een fenomenale race de overwinning op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De nieuwe updates op de auto werkte meer dan goed en ook de Honda motor draaide lekker in Oostenrijk.

Overstap naar Mercedes of Ferrari

Voorafgaande aan de GP van Oostenrijk werd er al veel gesproken over een eventuele overstap naar Mercedes, het verhaal kwam naar buiten dat Verstappen een bepaalde clausule in zijn contract heeft en dit deed de stof weer opwaaien. Je moet je ook maar afvragen hoe realistisch een overstap naar één van deze teams is. Ferrari Heeft met Vettel en Leclerc twee uitstekende coureurs en je moet ook maar afvragen of Ferrari in staat is een winnende wagen te maken in de nabije toekomst. Mercedes lijkt een garantie op overwinningen te zijn maar voor hoelang blijft dit? In 2021 gaan de nieuwe reglementen in en gaat alles op schop, het is dan ook maar de vraag of Mercedes weer gelijk een winnende auto kan maken. Red Bull heeft al vaker bewezen dat het een kampioenschap kan winnen, ze hadden tijdens de eerste races in 2019 veel moeite om de balans en de downforce van de auto goed in orde te krijgen maar nu lijken ze het gevonden te hebben. De ontwikkeling van Honda is ook positief te noemen en de volgende motorupdate die eraan zit te komen lijkt een hele grote te zijn, nu wordt dit jaar sowieso al een ontwikkelingsjaar genoemd door Red Bull en Honda, volgend jaar moeten ze er gelijk staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *