Zelf met een verfspuit je auto verven, kan dat?

Misschien ben jij de kleur van je auto wel zat, of misschien heeft hij wel gewoon een nieuwe laag nodig. Wat de reden ook is, op een gegeven moment is je auto aan een nieuwe verflaag toe. Om die te laten doen door een bedrijf ben je al snel €2000,- kwijt, daarom zou je dit ook zelf kunnen doen. Voordat je begint met het zelf doen, moet je wel weten dat er ook veel fout kan gaan. Dit heb je geheel zelf in de hand. Lees dit artikel om er achter te komen hoe jij met je verfspuit je auto zo goed mogelijk kunt bespuiten.

Benodigdheden om je auto te spuiten

Allereerst zijn er bepaalde benodigdheden nodig voor je kunt beginnen met het spuiten van je auto. Denk daarvoor aan het volgende:
– Spuitcabine maken (als ik google, zou die niet meer dan tientjes werk moeten zijn);
– Spuitpistool;
– Grondverf
– Lak;
– Verwarming element(en);
– Afzuiging.

Stappenplan voor het lakken van je auto

Het is niet zomaar iets, het lakken van je auto. Voordat jij de verfspuit kunt pakken, gaan er wat dingen aan vooraf. Allereerst moet jij er voor zorgen dat je auto helemaal schoon is. Vervolgens moet je er voor zorgen dat alles gedemonteerd is aan de auto. Dit scheelt in de loop van tijd namelijk veel tijd.

Hierna mag je de punten afplakken waar jij niet wilt dat het verf komt. Dit zou bijvoorbeeld de binnenkant van je koplampen kunnen zijn. Vervolgens kijk je waar jij je auto kunt uitdeuken en plamuren. Nu is daar namelijk de ruimte voor.

De volgende stap is belangrijk, namelijk het schuren. Door het schuren wordt het oppervlak ruw, wat er voor zorgt dat de grondverf goed vast blijft zitten. Dit is ook meteen de volgende stap: het grondverf opspuiten met daarbovenop de lak. Dit doei je met een verfspuit. Let wel op: houd de verfspuit minimaal 30 cm van het oppervlak om er voor te zorgen dat je geen druipers krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *