Het verschil tussen financial lease en private lease

Leasen is anno 2019 ongekend populair. Echter heb je verschillende vormen van het leasen van een auto. Zoals in de titel al beschreven heb je financial lease en private lease, beiden zijn verbonden aan voor- en nadelen. De ene optie is voor de een gunstiger dan voor de ander.

De belasting

Het eerste grote verschil is de weergave van belasting bij de financial lease, bij financial lease zijn alle prijzen meestal zonder BTW berekend. Bij private lease zit alle BTW er altijd al bij.

De bijtelling

Private lease heeft niks te maken met bijtelling, dit kan soms verwarrend zijn. Maar bijtelling wordt alleen betaald door de financial lease rijder. Dit is ter compensatie voor de BTW die financial lease rijders kunnen aftrekken bij de belastingaangifte. Dit heeft er mee te maken dat alle kosten die gemaakt worden voor de leaseauto betaald kunnen worden met de brutowinst van een bedrijf. Ter compensatie betalen zij dus bijtelling.

De overeenkomst

De voorwaarden bij de private lease zijn gebaseerd op een huurovereenkomst die geld voor eigenlijk alle andere zaken die je kunt huren. Zo heb je huurdersbescherming en zijn er rechten en plichten die je moet nakomen als verhuurder en als huurder. Bij de financial lease licht dit net wat gecompliceerder en is het per contract verschillend.

De keuze

De keuze is voor iedereen verschillend. Ga even met de boekhouder om de tafel zitten om een weloverwogen keuze te maken. De boekhouder heeft vaak het beste inzicht wat het beste past bij iemand. Wil je meer informatie? Neem dan even een kijkje op Inleaseautos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *