Het afsluiten van een motorverzekering

Vanaf het moment dat u een motor op naam heeft, bent u wettelijk verplicht een verzekering voor uw motor af te sluiten. Ook als u nooit op de motor rijdt maar de motor wel op de openbare weg staat, blijft er de verplichting een verzekering voor de motor te hebben. Alleen als u het kenteken laat schorsen bij het RDW en de motor niet op meer op de openbare weg staat, is een verzekering niet nodig. U dient uw motor ook te verzekeren als die nog bij de verkoper staat maar wel al op uw naam is gezet. Zaken dus om terdege rekening mee te houden.

Een verzekering is zo geregeld

Het afsluiten van een motorverzekering is tegenwoordig een kleine moeite, je sluit een motorverzekering online af. Een motorverzekering online afsluiten doet u echter niet voor u verschillende offertes hebt aangevraagd. Op die manier kunt u prima de verschillende prijzen en polisvoorwaarden met elkaar vergelijken. Het aanvragen van een offerte verplicht u nog tot helemaal niets en is dus geheel vrijblijvend. Motorverzekering online afsluiten is een koud kunstje. Het is bovendien zo geregeld.

Kiest u voor een WA-verzekering of gaat u voor allrisk

Door het aanvragen van verschillende offertes krijgt u mooi inzicht in (uiteraard) de prijs, de verschillen die er zijn in polisvoorwaarden en de dekking van de verzekering. De meeste mensen gaan bij het motorverzekering online afsluiten voor de goedkoopste verzekering. Door het invullen van het kenteken van uw motor, uw geboortedatum en het aantal jaren dat u al zonder schade rijdt spelen een rol bij de prijs voor de verzekering. Wat betreft de dekking: een WA-verzekering is verplicht, u kunt echter ook kiezen voor een beperkt casco verzekering of de meest uitgebreide verzekering: de allriskverzekering.

Oldtimer verzekering is financieel aantrekkelijk

De door u te betalen premie is ook afhankelijk van de specificaties van de motor. Welk type motor rijdt u en hoe zwaar is uw motor spelen daarbij onder meer een rol. Daarnaast spelen de persoonlijke gegevens opnieuw een rol bij het afsluiten van de premie. Bijzondere motorverzekering is wel de oldtimer verzekering. Die verzekering kunt u overigens slechts onder bepaalde omstandigheden afsluiten.

Al vanaf een prijs van twee euro per maand

Heeft u een motor dat tenminste twintig jaar oud is, rijdt u minder dan 7500 kilometer op jaarbasis en heeft u een ander voertuig beschikbaar voor dagelijks gebruik en het doen van de boodschappen? Dan kunt u een oldtimerverzekering afsluiten. Zeer de moeite waard, want een dergelijke oldtimerverzekering is bijzonder goedkoop. U heeft al een dergelijke verzekering voor slechts twee euro per maand. Bijzonder de moeite waard dus.

Vraag eerst verschillende offertes aan

Bij het afsluiten van een motorverzekering is het altijd belangrijk om de kleine lettertjes door te nemen. Let er bovendien op of accessoires of bijvoorbeeld motorkleding wel is meeverzekerd. Overweeg anders daar een extra verzekering voor af te sluiten, want ook kleding kan heel kostbaar zijn. Het online afsluiten van een verzekering van de motor begint echter met het aanvragen van verschillende offertes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *