Motor verkopen? Zo krijg je het meeste terug!

Als je je motor wilt verkopen wil je er natuurlijk zoveel mogelijk uit halen. Dit is alleen niet altijd even makkelijk. Toch zijn er veel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je je motor voor de mooiste prijs kunt verkopen. Doe deze dingen! Het is namelijk erg zonde om voor een relatief kleine moeite dit geld te laten liggen. Hieronder volgen enkele tips die je kunt volgen:

Maak je motor schoon

Dit is natuurlijk erg voor de hand liggend, maar het helpt heel erg om je motor schoon te maken. Mensen zullen een stuk minder overhebben voor een motor die onder de viezigheid zit, dan eentje die blinkend schoon is. Let ook op de kleine dingen, hier zal een koper namelijk ook op letten. Verwijder kleine roestplekjes of corrosie. Je kunt daarnaast ook nog kleine krassen verwijderen met wat afwerkverf.

Verwijder de meeste accessoires

Je kunt vaak een stuk meer krijgen voor deze accessoires als je ze los verkoopt. Niet iedereen vind deze namelijk even mooi. Zet de originele onderdelen daarom terug en je zal uiteindelijk meer geld verdienen aan de verkoop van je motor.

Doe onderzoek naar de verkoopprijs

Als je van te voren goed hebt onderzocht hoeveel jouw motor kan opbrengen zal je niet voor verrassingen komen te staan. Meestal brengt je motor minder op dan voor welke prijs je ze online ziet staan. Dit komt doordat private verkopers de prijzen vaak iets hoger zetten, zodat er ruimte is om te onderhandelen.

Zorg ervoor dat je motor is gechecked door een monteur

Het is goed om te weten of er bepaalde mankementen zijn aan je motor voordat je deze verkoopt. Je wilt natuurlijk een goede motor afleveren en niemand in gevaar brengen. Heb je bijvoorbeeld een Suzuki motor, laat deze dan het liefst door een Suzuki monteur checken. Deze heeft namelijk veel ervaring met de motor en is op de hoogte van eventuele veel voorkomende mankementen. Check natuurlijk even de basis dingen, zoals je olie, banden en remmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *