Op zoek naar private lease aanbiedingen

Overweeg je private lease? Natuurlijk wil je niet te veel betalen. Je besluit om op internet te zoeken naar goedkope aanbiedingen. Het kost weinig moeite om een goedkope private lease aanbieding te vinden. Je vindt bijvoorbeeld een nieuwe Toyota Aygo voor het vaste maandbedrag van slechts 189 euro. Dat lijkt een goedkope aanbieding. Is dat werkelijk zo? Lees hier waar je op moet letten bij dergelijke goedkope aanbiedingen.

Is het echt een goede private lease aanbieding?

Het door een leasemaatschappij genoemd lage maandbedrag is vaak minder aantrekkelijk dan het op het eerste gezicht lijkt. Waarom? Omdat de leasebedragen van de leasemaatschappijen op verschillende manieren zijn opgebouwd. Waar je op moet letten bij een opvallend laag leasebedrag voor private lease:

  • Wellicht is het en wel erg kale auto, zonder airco en radio. Dan is het lage bedrag al direct minder aantrekkelijk.
  • Wellicht is het een lage prijs vanwege een langlopend contract en slechts 5.000 inbegrepen kilometers. Past dit niet bij je wensen? Dan is de goedkope aanbieding veel minder aantrekkelijk.
  • Wellicht zijn bepaalde kosten, zoals een Ongevallen Inzittenden Verzekering, een rechtsbijstandverzekering, pechhulp in het buitenland en vervangend vervoer, niet inbegrepen.
  • Stel dat je je een contract voortijdig  moet beĆ«indigen, bijvoorbeeld vanwege ziekte, echtscheiding of ontslag, moet je dan bij deze goedkope aanbieding een hoge boete betalen.
  • Moet je veel bijbetalen als je meer kilometers rijdt dan in het contract is vermeld? Krijg je bij minder kilometers wellicht geld terug? Slechte voorwaarden op dit punt maken een goedkoop leasecontract minder aantrekkelijk.
  • Wellicht is in het goedkope leasecontract een hoog eigen risico opgenomen. Het eigen risico bedraagt dan circa 500 euro.

Een goedkope private lease zegt dus zeker niet alles. Goedkoop kan duurkoop zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *