Welke RC auto past het best bij mij?

Droomde je als kind al van het hebben van een RC auto, maar voel je je te oud? Niet getreurd, het hebben van een RC auto wordt gezien als een echte hebben. Er zijn heuse clubs waar je terecht kan met je bestuurbare auto. Maar hoe begin je deze coole hobby nou? In deze blog gaan we in op het kopen van je eerste RC auto.

Aandrijving

Als eerste zullen we onderscheid maken in de aandrijving van de auto’s. Aan de ene kant heb je auto’s die worden aangedreven door brandstof en aan de andere kant heb je auto’s die worden aangedreven door een accu.

Elektromotoren zijn het meest geschikt om mee te beginnen. RC auto’s die worden aangedreven door elektra kunnen net zoals brandstof motoren hoge snelheden halen en trekken razend snel op (denk hierbij eens aan een Tesla. En het grote voordel van dit type motor is dat ze relatief weinig onderhoud vergen.

De benzine motoren zijn natuurlijk het coolste. Deze auto’s komen het meest overeen met de realiteit. Maar, ze vergen wel de nodige zorg en aandacht. Zo moeten ze vaker schoongemaakt en gesmeerd worden. Ook moet de mengsmering regelmatig bij gevuld worden. Qua benzine motoren heeft Traxxas de beste bestuurbare auto’s om mee te beginnen.

Het soort auto

Net zoals in het echte leven zal je een keuze moeten maken wat voor type bestuurbare je gaat aanschaffen. Hierbij moet je goed nadenken wat je met de auto gaat ondernemen. Wil je bijvoorbeeld een beetje door het zand rijden en offroad scheuren dan is een RC truck de beste optie. Of ga je vooral racen met je buurman? Dan ga je natuurlijk voor een RC race auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *