Waar let je op bij het importeren van een nieuwe auto?

Wanneer je een nieuwe auto koopt kun je deze natuurlijk halen bij een autodealer in Nederland. Maar heb je er wel eens aan gedacht om een auto te importeren uit het buitenland. Vaak scheelt dit aanmerkelijk in de kosten. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden bij het importeren van je nieuwe auto uit het buitenland.

Natuurlijk begint het hele proces van een auto importeren met uit uitzoeken van jouw droomauto. Er zijn namelijk ook veel mensen die een tweedehands auto Duitsland laten importeren. Zorg ervoor dat je dit wel altijd bij een erkende autohandelaar doet en zorg ervoor dat je een goede factuur, de autopapieren en het onderhoudsboekje krijgt. Wanneer je dit hebt moet je goed nakijken of de auto schade heeft. Ook is het raadzaam om goed de kilometerstand te controleren. Wanneer je bang bent dat je hier zelf te weinig kijk op hebt, kun deze check altijd laten uitvoeren door een externe partij uit het land van aankoop. Wanneer dit allemaal klaar is, is de aankoop achter de rug en is het tijd om de auto naar Nederland te halen. Dit kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je de auto zelf rijden, maar je kunt er ook voor kiezen de auto met een machine transporter naar Nederland te vervoeren.

Eenmaal aangekomen in Nederland dien je de auto te laten keuren door het RDW. Hierbij is het voor de eigenaar verplicht om aanwezig te zijn. De wachttijden kunnen hierbij flink oplopen. Vervolgens moet je de BPM over je auto vaststellen en afdragen. Wanneer dit gebeurt is ontvang je het kentekenbewijs en hoef je alleen nog maar de kentekenplaten aan te vragen en te monteren. Daarna is je geïmporteerde auto klaar voor gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *