De voordelen van een auto importeren

We krijgen ze dagelijks aan de telefoon. Mensen die een auto op het oog hebben, en ons ernaar willen laten kijken. Wij kijken dan direct even mee. Voor niets! Regelmatig blijkt daaruit dat het om een importauto gaat. Met bedrijven zoals Automotiveimport is het vrij gemakkelijk om een auto te importeren.

Waarom zou je een importauto kopen? Het kopen van een geïmporteerde auto brengt verschillende voordelen met zich mee. Ik zet ze hieronder voor je uiteen.

De prijs

Auto’s zijn in Duitsland stukken goedkoper. In Nederland betaal je bpm op een auto. Een belasting op personenauto’s en motorvoertuigen. In Duitsland kennen ze dat niet.

Bij het importeren van een auto moet je nog een rest-bpm betalen, maar die neemt behoorlijk af bij gebruikte auto’s. Bij occasions van 3 jaar oud, betaal je vaak nog maar 40% van de oorspronkelijke bpm.

Groter aanbod in het buitenland

Duitsland is stukken groter dan Nederland. Je vindt er dan ook veel meer tweedehands auto’s. En door de lagere prijzen, vind je er ook luxer uitgeruste auto’s.

Kijk je in Nederland bijvoorbeeld naar een vrij recente BMW 3-serie, dan vind je bijna alleen maar bijtellingsvriendelijke exemplaren.

Dergelijke auto’s worden in Nederland vrijwel alleen maar als leaseauto gekocht. Er zijn maar weinig particulieren in Nederland die een dergelijke auto zelf kunnen betalen.

In Duitsland vind je genoeg BMW’s 3-serie met een dikke 6-cilinder en alle mogelijke opties. Voor een relatief lage prijs!

Goed onderhouden auto’s

Duitsers zijn over het algemeen zuiniger op hun auto dan Nederlanders. Daardoor zien Duitse importauto’s er vaak netter uit dan origineel Nederlandse auto’s en zijn ze netjes onderhouden. Een auto importeren uit Duitsland heeft dus veel voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *